Вірастюка зареєстрували нардепом

Читать на русском
ЦВК 9 червня зареєструвала  Василя Вірастюка народним депутатом, обраним на проміжних виборах у Раду на 87-му окрузі.
Фото: rubryka.com

Центральна виборча комісія зареєструвала кандидата від «Слуги народу» Василя Вірастюка народним депутатом, обраним на проміжних виборах у Раду на 87-му окрузі в Івано-Франківській області.

Рішення було ухвалене на засіданні ЦВК у середу, 9 червня. Його підтримали 16 з 17 членів Центрвиборчкому.

Верховний суд визнав законним обрання Вірастюка нардепомВелика палата Верховного суду визнала законним обрання Василя Вірастюка народним депутатом.

«Зареєструвати народного депутата України, обраного на проміжних виборах народного депутата України від 28 березня 2021 року в одномандатному виборчому окрузі №87, Василя Вірастюка», - зачитав текст постанови член ЦВК Андрій Гевко.

Засідання Центральної виборчої комісії 9 червня 2021 рокуЦентральна виборча комісія

Нагадаємо, Вірастюк був визнаний переможцем на виборах ще у квітні 2021 року, але протокол ЦВК був скасований Верховним судом. Суд визнав дії ЦВК протиправними.

19 травня ЦВК після судової тяганини склав новий протокол про результати виборів у 87-му окрузі і знову визнав Вірастюка переможцем. Але конкурент Вірастюка на 87 окрузі Олександр Шевченко знову оскаржив протокол у Верховному суді.

Наприкінці травня Верховний суд частково задовольнив позов Шевченка, зокрема, скасував протокол ЦВК від 19 травня. Але ЦВК подав апеляцію на рішення Верховного суду і виграв її. У червні Велика палата Верховного суду визнала Вірастюка переможцем виборів, які відбулися у 87 окрузі ще 28 березня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: