Суд скасував протокол ЦВК про визнання Вірастюка обраним нардепом

Читать на русском
Верховний Суд скасував протокол ЦВК щодо перемоги Вірастюка  від Слуги народу на довиборах до Раду на окрузі 87 в Івано-Франківській області.
Фото - Facebook

Верховний Суд скасував протокол ЦВК щодо перемоги представника партії «Слуга народу» Василя Вірастюка на довиборах до Ради в окрузі №87 в Івано-Франківській області.

«У справі N9901/173/21 за позовом кандидата Олександра Шевченка до Центральної виборчої комісії скасував протокол ЦВК від 19 травня 2021 про встановлення результатів проміжних виборів народних депутатів України в окрузі 87 та визнання Василя Вірастюка обраним депутатом. Відповідне рішення прийнято у неділю, 23 травня», - інформує громадянська мережа ОПОРА.

Довибори в окрузі №87: чому в Івано-Франківській області не можуть підрахувати голосиРезультати довиборів у 87 окрузі в Івано-Франківській області не можуть підрахувати шостий день.

Суд зобов'язав ЦВК встановити результатів виборів з врахуванням висновків, наданих судом у рішенні, ухваленому за результатами розгляду цієї справи.

Нагадаємо, на окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до Раду переміг представник партії «Слуга народу» Василь Вірастюк, набравши 31,25% голосів. Явка на виборах склала 23,72%.

Один з його опонентів Олександр Шевченко заявив, що буде оскаржувати результати виборів у суді.

23 квітня ЦВК офіційно підтвердила перемогу Вірастюка в окрузі №87. А 1 травня Верховний Суд скасував рішення ЦВК про перемогу Вірастюка на довиборах в Раду.

Але пізніше Центральна виборча комісія склала новий протокол за підсумками довиборів до Верховної Ради в окрузі № 87, де переможцем залишився кандидат від «Слуги народу» Василь Вірастюк.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: