Мін'юст оскаржить припис НАЗК щодо призначення Вітренка у «Нафтогаз»

Читать на русском
Міністерство юстиції оскаржить в суді припис НАЗК, яким вимагають скасувати розпорядження про призначення Юрія Вітренка головою Нафтогазу.
Денис МалюськаФото Слово і діло

Міністерство юстиції оскаржить в суді припис НАЗК, яким вимагають скасувати розпорядження про призначення Юрія Вітренка головою правління НАК «Нафтогаз України».

Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська у вівторок, 15 червня.

Вітренко призначений головою «Нафтогазу» незаконно – НАЗКРозпорядження Кабміну про призначення голови Нафтогазу України Юрія Вітренка і контракт з ним повинні бути скасовані, заявив глава НАЗК.

«Припис НАЗК найближчим часом буде оскаржено до суду. Переконаний що проблемна ситуація буде належно врегульована найближчим часом», - заявив Малюська.

Відзначимо, раніше стало відомо, що НАЗК вимагає від Кабміну скасувати пункти 8 і 9 розпорядження №370-р і розірвати контракт з Юрієм Вітренком. Як заявили в НАЗК, його призначили головою «Нафтогазу» незаконно.

Міністр юстиції Денис Малюська заявив, що залишається ряд питань, відповіді на які припис НАЗК не дає:

  • яка мета і юридичний сенс у скасуванні пункту 9 розпорядження КМУ, якщо у частині укладення контракту з Юрієм Вітренком воно носило разовий характер та уже виконано?

  • навіщо скасовувати пункт 9 розпорядження КМУ повністю, якщо він стосується не тільки Вітренка, а й членів наглядової ради?

  • чи поширюється обмеження, встановлене законом «Про запобігання корупції» на Вітренко з огляду на те, що він виконував обов'язки міністра менше одного року?

  • на момент ухвалення розпорядження КМУ Кабмін виконував повноваження не тільки загальних зборів акціонерів НАК «Нафтогаз України», а й наглядової ради. Зараз повноважень наглядової ради у Кабміну немає. Чи означає це, що для виконання приписи НАЗК потрібно знову припиняти повноваження наглядової ради НАК «Нафтогаз України»?

Нагадаємо, сьогодні, 15 червня, НАЗК опублікувало розпорядження з вимогою скасувати розпорядження Кабміну про призначення Юрія Вітренка головою правління НАК «Нафтогаз України», а контракт з ним скасувати як незаконний.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: