Разумков не виключає проведення референдуму з питання ринку землі

Читать на русском
За соціологічними опитуваннями близько 70% українців налаштовані до ринку землі підозріло, але дані соцопитувань - не підстава проводити референдум
Дмитро Разумковpicture-alliance

Не виключається варіант, що доля вільного ринку землі в Україні вирішуватиметься на всеукраїнському референдумі.

Про це заявив голова Верховної Ради Дмитро Разумков в ефірі телеканалу «Україна 24».

Ринок землі: що таке е-аукціони та якою буде процедура купівлі-продажу земельних ділянокХто зможе купувати землю, які обмеження діють до 2024 року та якими будуть е-аукціони з продажу державної та комунальної землі.

«Якщо буде достатня кількість людей, які ініціюють це питання, то, може, так. Рівність перед законом. Якщо люди визначаться, що це питання потребує референдуму, влада повинна буде виконувати. Але всі закони, пов'язані з ринком землі, вже були проголосовані Верховною Радою. Я не думаю, що сьогодні це варто обговорювати. Але якщо так визначить український народ – влада повинна буде виконувати свої завдання та обов'язки перед людьми», - заявив спікер Ради.

Разумков додав, що за соціологічними опитуваннями близько 70% українців налаштовані до ринку землі підозріло. Однак дані соцопитувань - це не підстава проводити референдум.

Нагадаємо, 28 квітня ВР схвалила у другому читанні «земельний» законопроєкт №2194, який дозволяє передати землі за межами населених пунктів у комунальну власність. Цей закон нардепи розглядали з 16 березня, до нього було подано понад 3 тисячі правок. 14 травня стало відомо, що підписання цього законопроєкту заблокували в Раді.

18 травня Верховна рада прийняла в другому читанні законопроєкт №2195, який дозволяє продаж землі через Інтернет на електронних аукціонах.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: