Нардепи розблокували підписання земельного закону

Читать на русском
Рада розблокувала підписання законопроєкту №2194, який дозволяє передати землі за межами населених пунктів у комунальну власність.
фото з відкритих джерел

Рада сьогодні розблокувала підписання законопроєкту №2194, який дозволяє передати землі за межами населених пунктів до комунальної власності Він також допоможе завершити земельну реформу.

Цей земельний законопроєкт ВР ухвалила наприкінці квітня.

Ринок землі: що таке е-аукціони та якою буде процедура купівлі-продажу земельних ділянокХто зможе купувати землю, які обмеження діють до 2024 року та якими будуть е-аукціони з продажу державної та комунальної землі.

Однак в Раду внесли 12 постанов про скасування результатів голосування за відповідний закон (№№2194-П-2194-П11).

На сьогоднішньому засіданні нардепи всі їх відхилили. Тепер законопроєкт №2194 зможе підписати глава Верховної ради Дмитро Разумков і президент України Володимир Зеленський.

Нагадаємо, 28 квітня ВР схвалила у другому читанні «земельний» законопроєкт №2194, який дозволяє передати землі за межами населених пунктів у комунальну власність.

Цей закон нардепи розглядали з 16 березня, до нього було подано понад 3 тисячі правок. 14 травня стало відомо, що підписання цього законопроєкту заблокували в Раді.

18 травня Верховна рада ухвалила у другому читанні законопроект №2195, який дозволяє продаж землі через інтернет на електронних аукціонах.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: