Звільнення Коболєва ускладнить Україні переговори з МВФ – Bloomberg

Читать на русском
Видання зазначає, що Захід не схвалить зміщення Коболєва, яке, якщо вірити публікації та заявам самого ексглави НАК, пройшло з порушеннями
Андрій КоболєвУкраїна 30

Несподіване звільнення Кабінетом Міністрів України голови НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва загрожує Україні ускладненням переговорів з Міжнародним валютним фондом.

Про це повідомляє агентство Вloomberg 28 квітня.

«Несподіваний крок ризикує засмутити західних донорів, у тому числі Міжнародний валютний фонд, які підтримали Коболєва і вже були вражені масовим відходом реформаторів, які залишають Адміністрацію президента Володимира Зеленського», - пише видання.

Звільнення Коболєва: що кажуть експерти про зміну кадрів у «Нафтогазі»Як експерти оцінюють звільнення Андрія Коболєва з посади голови правління Національної акціонерної компанії Нафтогаз України, читайте в матеріалі Слово і діло.

Видання також називає Коболєва основним архітектором капітального ремонту енергетики, що, на їхню думку, допомогло Україні скоротити бюджетний дефіцит, а також зазначають, що НАК саме при Коболєві виграв багатомільярдну суперечку з «Газпромом».

«Зміщений глава Нафтогазу заявив у Facebook, що не знав про звільнення і не пішов у відставку. Позиція компанії полягає в тому, що цей крок порушує закон, а також ширші правила корпоративного управління, про що заявила через телефон прессекретар Нафтогазу Олена Осмоловська», - зазначає видання.

Нагадаємо, 28 квітня 2021 року Андрія Коболєва звільнили з посади голови НАК «Нафтогаз України», яку він займав трохи понад сім років. Рішення про це прийняв Кабмін України.

У «Нафтогазі України» відреагували на звільнення Андрія Коболєва з посади голови правління компанії, назвавши це «юридичною маніпуляцією».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: