Кабмін схвалив погашення чужого боргу перед МВФ за рахунок коштів України

Читать на русском
Україна своїм листом підтримує ініціативу МВФ щодо списання боргу Судану в пропорційному співвідношенні до розміру квоти України в МВФ
Кабінет Міністрів Україниkmu.gov.ua

Кабінет Міністрів України схвалив проєкт листа у Міжнародний валютний фонд, в якому Україна бере на себе зобов'язання надати допомогу Республіці Судан у розмірі 6 мільйонів доларів для погашення боргу країни перед фінансовою організацією.

Рішення КМУ прийняв на засіданні 9 червня.

Зазначається, що документ погоджено Міністерством економіки, Міністерством юстиції та Національним банком України. Україна своїм листом підтримує ініціативу МВФ щодо списання боргу Судану в пропорційному співвідношенні до розміру квоти України в МВФ в сумі 4,2 млн СПЗ, що становить суму близько 6 мільйонів доларів.

Який валовий зовнішній борг накопичила Україна та інші державиЯкий валовий зовнішній борг накопичила Україна та інші держави, дивіться в матеріалі Слово і діло.

Обсяг коштів України на рахунку в МВФ на поточний момент становить 16,74 млн СПЗ, а саме – близько 23,9 мільйона доларів.

«Судан є останньою країною, яка станом на сьогодні має прострочену заборгованість перед МВФ і може брати участь у цій ініціативі», — сказано в пояснювальній записці до проєкту листа.

Нагадаємо, що валовий зовнішній борг України за 2020 рік виріс на 3,951 млрд доларів, досягнувши позначки в 125,69 млрд доларів. Таким чином, розмір Українського державного боргу перевищив показники, що демонструвалися на кінець III кварталу кризового для країни 2015 року (124,03 млрд доларів).

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: