Радником Вітренка у «Нафтогазі» стала Світлана Заліщук

Читать на русском
Радником голови правління НАК Нафтогаз України Юрія Вітренка офіційно призначена Світлана Заліщук.
Світлана Заліщукфото УНІАН

Радницею голови правління НАК «Нафтогаз України» Юрія Вітренка офіційно призначена Світлана Заліщук. У компанії розповіли, чим вона буде займатися.

Про це повідомила пресслужба НАК у понеділок, 31 травня.

«Нафтогаз» найняв чиновника Держдепартаменту США для боротьби з «Північним потоком-2»Ексфункціонер Республіканської партії та чиновник Держдепартаменту працюватиме над питанням перешкоджання добудові СП-2

У відомстві уточнили, що Заліщук координуватиме взаємодію групи «Нафтогаз» з міжнародними партнерами, зокрема посадовими особами країн G7, і виконувати представницьку функцію високого рівня. Одним з її пріоритетів буде протидія щодо Північного Потоку-2.

«За попередні кілька років команда Нафтогазу домоглася майже неможливого — значного відтермінування добудови Північного потоку-2. Однак до перемоги іще далеко і бій України проти російської геополітичної труби не завершено. Сьогодні ми працюємо над кількома сценаріями зупинки Північного Потоку-2», - заявила сама Заліщук.

У компанії нагадали, що раніше Заліщук працювала зовнішньополітичним радником прем'єр-міністра України і віцепрем'єра з європейської і євроатлантичної інтеграції. Була нардепом VIII скликання і очолювала підкомітет з питань євроатлантичного співробітництва та євроінтеграції Комітету ВР у закордонних справах. Також була членом Української делегацій в ПАРЄ і Парламентського комітету Асоціації з ЄС.

Нагадаємо, Вітренко офіційно став главою «Нафтогазу» наприкінці квітня цього року. У травні Кабмін переобрав Наглядову раду «Нафтогазу».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: