Обшуки в Нафтогазі: Вітренко сприятиме розслідуванню

Читать на русском
Вітренко зауважив, що важливо також не допустити затьмарення українського питання у відносинах зі США політичними спекуляціями навколо Нафтогазу.
фото: zn.ua

Голова правління «Нафтогазу України» Юрій Вітренко назвав обшуки в НАК черговою перевіркою, яка не має дивувати, та пообіцяв максимально сприяти об’єктивному розслідуванню.

Про це Вітренко повідомив у п’ятницю, перебуваючи з візитом у Вашингтоні, передає Укрінформ.

«З одного боку, Державна фіскальна служба постійно перевіряє «Нафтогаз». Тобто, нічого дивного в тому, що відбувається чергова перевірка окремих питань, немає. З другого боку, дійсно, такий спосіб виглядає відносно незвичним», - зазначив керівник Нафтогазу.

У «Нафтогазі України» проходять обшукиДФС запідозрила чиновників Нафтогазу у несплаті податків на суму 2,7 млрд грн. Сьогодні в приміщеннях компанії йдуть обшуки.

Вітренко повідомив, що за інформацією, яку отримав від своїх співробітників із Києва, ДФС вважає, що НАК була недостатньо відкритою в минулому, не надавала необхідних документів та пояснень.

«Цього разу я особисто забезпечу максимальну відкритість, аби ми надали всі необхідні документи й пояснення. Я сподіваюся, в такий відкритий спосіб ми зробимо так, щоб не було ніяких проблем щодо об’єктивного розслідування цієї конкретної ситуації, і в майбутньому щоб не було недовіри до діяльності компанії», - підкреслив Вітренко.

Згідно з його словами, важливо забезпечити відкритість Нафтогазу – в тому числі для міжнародних партнерів.

«Для нас дуже важливо зараз, щоб ніхто не міг використовувати якісь політичні спекуляції навколо Нафтогазу як виправдання, наприклад, подальшого будівництва «Північного потоку-2», або виправдання деприватизації», - сказав керівник НАК.

Вітренко також зазначив, що «забезпечить усе необхідне зі свого боку для об’єктивного розслідування».

Нагадаємо, що ціна на газ для України знову зросла.

Раніше ми повідомляли, що радником голови правління НАК Нафтогаз України Юрія Вітренка офіційно призначена Світлана Заліщук.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: