Вітренко пішов з Міненерго, виконавши половину обіцянок

Читать на русском
Юрій Вітренко на посаді виконувача обов'язків міністра енергетики виконав лише 50 відсотків обіцянок.
liga.net

Колишній виконувач обов'язків міністра енергетики Юрій Вітренко пішов з посади, виконавши половину своїх обіцянок.

Про це повідомляє «Слово і діло».

За даними наших аналітиків, Вітренко виконав дві обіцянки і ще дві – провалив. Він не виконав обіцянку залишити державну службу, якщо депутати вдруге не підтримають його призначення міністром: чиновник ще два місяці пропрацював в Міненерго після провального голосування за його кандидатуру в січні.

Юрій ВітренкоГолова правління НАК «Нафтогаз України»

Також колишній в.о. міністра провалив обіцянку не допустити зростання ціни на газ для населення в 2021 році. З 1 квітня в Україні більше не діє обмеження вартості газу – 6,99 грн за кубометр (з урахуванням ПДВ, плати за транспортування магістральними газопроводами). З 1 травня тариф буде 7,96 грн за кубометр (з урахуванням ПДВ, і без плати за транспортування).

Виконав Вітренко обіцянки забезпечити впровадження «річного тарифу» на газ (діятиме з 1 травня 2021 року до 30 квітня 2022 року) і збільшити видобуток вугілля в 2021 році.

Крім того, у Вітренка були зобов'язання, які він був готовий виконати в разі призначення віцепрем'єром – міністром енергетики: зробити «Енергоатом» і «Центренерго» прибутковими, позбавити Україну критичної залежності від будь-яких енергоносіїв з Росії. Оскільки його не призначили, обіцянки ми перенесли в «архів».

Нагадаємо, в грудні Верховна рада відмовилася призначити Юрія Вітренка віцепрем'єром – міністром енергетики. Після цього Кабмін призначив його виконувачем обов'язків глави Міненерго.

28 січня депутати вдруге не підтримали кандидатуру Вітренка. Планувалося і третє голосування за його призначення – про це говорив глава партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко.

Але сьогодні Вітренка замість Андрія Коболєва призначили главою НАК «Нафтогаз України». Тимчасовим виконувачем обов'язків міністра енергетики став Юрій Бойко.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: