Нафта подорожчала до максимуму за два роки

Читать на русском
Ціни на нафту в світі ростуть після прогнозів щодо попиту на паливо, бо вакцинація від COVID-19 допомагає зняти обмеження на поїздки.
Слово і діло

У понеділок, 14 червня, ціни на нафту зростають третій день поспіль. Зростання підкріплено покращеними прогнозами щодо попиту на пальне, оскільки розширення вакцинації від COVID-19 допомагає зняти обмеження на поїздки.

Нафта марки Brent подорожчала на 0,7% до 73,20 дол. за барель. Це найвищий показник з травня 2019 року. Нафта WTI піднялася на 0,7% до 71,38 дол. за барель, найвищого рівня з жовтня 2018 року, пише Reuters.

Як змінилася Земля після початку пандемії: вид з космосуВид на пандемію COVID-19 з космосу, як змінилася планета – на відео. Спорожнілі вулиці і туристичні пам'ятки.

Автомобільний трафік повертається до рівня, що передував пандемії, в Північній Америці і більшій частині Європи і все більше літаків знаходиться в повітрі в міру ослаблення антикоронавірусних блокувань та інших обмежень, що призвело до тритижневого підвищення показників нафти.

Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) у своєму щомісячному звіті в п'ятницю повідомило, що Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) і її союзникам (ОПЕК+), необхідно збільшити видобуток для задоволення відновлюваного попиту.

Goldman Sachs заявив минулого тижня, що очікує, що цього літа ціна на нафту марки Brent зросте до 80 доларів за барель, оскільки вакцинація підвищить економічну активність у всьому світі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: