Нафта зросла в ціні вище 73 доларів за барель вперше за два роки

Читать на русском
Ціни на нафту північноморської марки Brent перевищили позначку 73 долари за барель. Це сталося вперше з травня 2019 року.
Фото з відкритих джерел

Ціни на нафту північноморської марки Brent перевищили позначку 73 долари за барель. Це сталося вперше з травня 2019 року.

Про це свідчать дані торгів на Лондонській біржі ICE.

Нафта дорожчає завдяки оптимізму трейдерів щодо перспектив світового попиту на сировину, при цьому ціна марки Brent піднялася вище 73 доларів за барель вперше з травня 2019 року.

Вартість серпневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 18:21 по Києву в п'ятницю склала 72,93 дол за барель, що на 0,57% вище за ціну на закриття попередньої сесії. Раніше в ході торгів ціна Brent досягла позначки 73,09 дол за барель.

Водночас нафта марки WTI сьогодні зросла 71,06 долара за барель, що є найвищим показником вперше з 15 жовтня 2018 року.

Нагадаємо, у квітні Організація країн-експортерів нафти, Росія і їхні союзники, група, відома як ОПЕК+, погодилися послабити обмеження видобутку на 350 тис. барелів на добу в травні, ще на 350 тис. барелів на добу в червні і ще на 400 тис. барелів на добу або близько того в липні.

В червні ОПЕК+ погодили, що будуть дотримуватися свого плану зі збільшення постачань на 2 мільйони барелів на день і відповідної угоди щодо зростання у липні. Наступне засідання відбудеться на початку липня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: