Як змінилася Земля після початку пандемії: вид з космосу

Читать на русском
Вид на пандемію COVID-19 з космосу, як змінилася планета – на відео. Спорожнілі вулиці і туристичні пам'ятки.
Слово і діло

Пандемія коронавірусу почалася зі спалаху невідомого захворювання в китайському місті Ухань наприкінці 2019 року. Навесні 2020-го вірус проник практично в усі країни світу. «Слово і діло» випустило ролик про те, який вигляд має наша планета з космосу після появи COVID-19.

Як змінилася Земля після початку пандемії: вид з космосуСлово і діло

У ролику можна побачити, як зі супутника виглядає ринок в Ухані (провінція Хубей, Китай), який став осередком спалаху коронавірусу. Також видно, як після початку епідемії в лютому 2020 року спорожніли вулиці міста і з'явилися мобільні госпіталі.

З Китаю коронавірус поширився в інші країни. На відео показано, як після запровадження обмежувальних заходів з космосу стали виглядати найбільш відвідувані місця в Італії, Саудівській Аравії, США та інших країнах.

Ще один яскравий кадр відео – порівняння кількості пасажирських літаків у небі до пандемії і після оголошення локдаунів по всьому світу.

Нагадаємо, вчені американського Національного центру атмосферних досліджень встановили, що локдауни через коронавірус призвели до нагрівання поверхні Землі в 2020 році.

Також ЗМІ писали, що влада Китаю засекречує дослідження про походження коронавірусу SARS-CoV-2, який є причиною виникнення хвороби COVID-19.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: