У G7 зажадали від Лукашенка піти у відставку і призначити нові вибори

Читать на русском
Лідери G7 пообіцяли надавати громадянському суспільству і незалежним ЗМІ Білорусі всю необхідну підтримку
Олександр ЛукашенкоReuters

Президент Білорусі Олександр Лукашенко зобов'язаний піти у відставку і призначити в Білорусі нові президентські вибори. Тоді, може бути, західні країни знімуть з Мінська санкції.

Про це заявили лідери держав-членів G7 за підсумками саміту у Великобританії.

«Ми закликаємо президента Олександра Лукашенка змінити курс і виконати рекомендації ОБСЄ і вступити в діалог з усіма верствами суспільства», - сказано в заяві.

Можливі санкції проти Білорусі: чи зазнає українська економіка значних втратЯк на економіці України позначаться обмеження або повне припинення товарообігу між Україною та Білоруссю у разі запровадження економічних санкцій.

Лідери G7 пообіцяли надавати громадянському суспільству і незалежним ЗМІ Білорусі всю необхідну підтримку, а проти винних у переслідуванні опозиції - ввести санкції.

Нагадаємо, Європейський Союз планує введення санкцій відносно більш ніж 70 осіб і організацій Білорусі через інцидент з примусовою посадкою авіалайнера компанії Ryanair в Мінську і затримання журналіста Романа Протасевича.

Президент США Джозеф Байден розпорядився на рік продовжити всі санкційні обмеження, введені проти Білорусі та режиму Олександра Лукашенка.

Білоруська влада розробила економічні, політичні та військові заходи у відповідь на санкції, які проти країни вводять Європейський Союз, США та інші країни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: