Корнієнко розповів, чи підтримують «слуги» законопроєкт про легалізацію медичного канабісу

Читать на русском
У Слузі народу розповіли, чи підтримує їхня партія законопроєкт про легалізацію медичного канабісу та коли можуть проголосувати за закон.
24 канал

Глава партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко розповів, чи очікувати від нардепів підтримки законопроєкту про легалізацію медичного канабісу.

«Я думаю, що перше читання проголосуємо. У нас є системні противники цієї ідеї, вони погрожували «заспамити» документ правками. Будемо вести перемовини. Зрештою цей закон набагато жорсткіший, ніж ті версії, що були до цього», – зазначив він в інтерв’ю РБК-Україна.

Він уточнив, що вже було кілька законопроєктів від партії «Голос», кілька – від «слуг».

Легалізація медичного канабісу: чому про законопроєкт згадали саме заразВлада намагається політично використати питання легалізації медичного канабісу, але закон, вірогідно, ухвалять, вважає експерт.

«Потім домовилися і вийшли на компромісний варіант, який погодили МВС і МОЗ, приблизно 90 депутатів поставили свої підписи під ним», – розповів Корнієнко.

За його словами, за законопроєкт у першому читанні проголосують до кінця сесії, можливо, у вересні.

«Тут немає терміновості, тому що постановою МОЗ деякі препарати вже дозволили ввозити до країни...Від ухвалення закону до початку роботи індустрії теж пройде не один місяць», – наголосив глава партії.

Нагадаємо, 2 червня у Раду внесли законопроєкт про легалізацію канабісу. Законом буде введено посилений контроль за обігом канабісу в медичних і наукових цілях.

Раніше нардеп від «Слуги народу» наголосила, що легалізація медичного канабісу в Україні не призведе до того, що в країні з'являться поля конопель, а в магазин – сигарети з марихуаною, оскільки йдеться лише про лікарські препарати.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: