Легалізація медичного канабісу: чому про законопроєкт згадали саме зараз

Читать на русском
Олег Саакянполітолог

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що у Верховній раді вже створили робочу групу, яка напрацьовує законопроєкт щодо застосування медичного канабісу в Україні. У коментарі «Слово і діло» політолог Олег Саакян відзначив, влада намагається політично використати питання легалізації марихуани для медицини, але закон, вірогідно, буде ухвалений.

«Чи ухвалять законопроєкт зараз чи через роки – це питання не має однозначної відповіді, як і немає правильного часу. Люди, які потребують цієї терапії, просто страждатимуть. І мова йде не лише про онкохворих. Тому з практичної точки зору – це питання на часі завжди. Чому за це взялися політики саме зараз – передусім, через електоральну вигоду. Зокрема, мова йде про «слуг народу» та їх, переважно молодих, виборців», — сказав Саакян.

Експерт додав, що політики можуть керуватися одночасно і практичними, і політичними мотивами.

У «Слузі народу» розповіли про два шляхи легалізації канабісуУ Верховній раді експерти розробляють кілька способів легалізації медичного канабісу в Україні.

«Питання легалізації медичного канабісу в опитуванні президента з’явилося вже після того, як вони замислилися над законопроєктом. Соціологічне дослідження, яке відбувалося разом із опитуванням Зеленського, засвідчило, що більшість населення схвально ставиться до цього питання. Звісно, залишається за дужками, чи розуміють у суспільстві, що таке медичний канабіс і що він нічого спільного із наркотиками не має. Це – вже інше питання. Цілком вірогідно, що частина населення, яка схвально відповідає на це питання, мала на увазі медичний канабіс саме як легкий наркотик», — сказав Саакян.

Саакян відзначив, що ухвалення законопроєкту про легалізацію медичного канабісу буде використано владою з політичною метою, в тому числі, опонентами.

«В будь-якому разі, ця ініціатива матиме більше підтримки у суспільстві, аніж негативу, але, звісно, опозиційні сили будуть використовувати це у своїх політичних цілях. Вірогідно, ми цю ініціативу побачимо під куполом і законопроєкт ухвалять», — сказав Саакян.

Нагадаємо, питання легалізації канабісу було включене у всеукраїнське опитування Зеленського.

За попередніми результатами, за його легалізацію виступили майже дві третини українців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: