У Зеленського аргументували важливість питання щодо канабісу

Читать на русском
Питання про легалізацію каннабісу в медичних цілях необхідне для вираження чіткої думки і позиції українців.
president.gov.ua

Питання про легалізацію каннабісу в медичних цілях, яке анонсоване в опитуванні на виборах, необхідне для вираження чіткої думки українців, адже дискусія щодо нього може тривати ще багато років.

Про це повідомили в пресслужбі Офісу президента в п'ятницю, 16 жовтня.

Президент запитує: які дії влади послідують після опитуванняПитання, які анонсує президент Зеленський для опитування у день виборів, неможливо реалізувати на законодавчому рівні, вважає експерт.

Зокрема, у Зеленського вирішили пояснити четверте питання всеукраїнського опитування в день голосування на місцевих виборах 25 жовтня про легалізацію медичного канабісу для зменшення болю у важких хворих.

В ОПУ нагадали, що в останні роки в багатьох цивілізованих країнах переглянули державну політику щодо каннабісу (в сфері медицини).

«На сьогодні лікувальні препарати на основі канабісу доступні в таких країнах, як Канада чи Австралія, США або Польща, Нова Зеландія або Литва. Українці на території цих і десятків інших держав вже зараз можуть скористатися принципом «канабіс - це ліки», але на території нашої країни це повністю нелегально», - йдеться в повідомленні.

В Офісі президента уточнили, що мова йде тільки про препарати медичного характеру, які необхідні людям, що переживають важкий системний біль, вкрай тривожні і депресивні стани, посттравматичний стресовий розлад, в тому числі і після фронту.

«За попередніми підрахунками, не менше двох мільйонів українців мають потребу саме в таких препаратах. Якщо, зрозуміло, ми хочемо дбати про належну якість їх життя», - відзначили в ОП.

У Зеленського також додали, що суспільна дискусія щодо каннабісу йде в Україні вже давно. Також були спроби зареєструвати відповідні законопроекти у Верховній раді.

«Вважаємо несправедливим залишати рішення цього питання тільки політикам. Без чітко висловленої думки народу відповідна дискусія може тривати ще багато років, не виходячи на рівень прийняття рішень», - підкреслили в ОПУ.

Нагадаємо, сьогодні, 16 жовтня, Володимир Зеленський назвав останні три питання всенародного опитування в день виборів. Інші два стосуються скорочення кількості нардепів до 300 і Будапештського меморандуму.

Раніше президент озвучив перші два питання - про довічне ув'язнення за корупцію і створення вільної економічної зони на Донбасі.

«Слово і діло» аналізувало, чому опитування Зеленського заплановане саме на день виборів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: