У Раду внесли законопроєкт про легалізацію канабісу

Читать на русском
У Раду 2 червня внесли законопроєкт про регулювання обігу конопель в медичних цілях і науковій діяльності.
facebook.com/yevheniya.khudzik

У Верховній раді зареєстровано законопроєкт №5596 «Про внесення змін до деяких законів щодо регулювання обігу конопель в медичних цілях, науковій та науково-технічній діяльності».

Про це повідомляється на сайті парламенту. Документ зареєстрували в середу, 2 червня. Поки текст проєкту відсутній.

Легалізація медичного канабісу: плюси та мінусиСкільки людей потребують препаратів на основі марихуани і в чому ризик легалізації легких наркотиків.

Про реєстрацію законопроєкту також написала одна з авторів ініціативи нардеп від «Слуги народу» Євгенія Кравчук в Facebook.

«Після прийняття законопроєкту українські пацієнти отримають доступ до лікування і полегшення перебігу складних захворювань, що відповідає сучасній світовій практиці», - зазначила Кравчук.

За її словами, законом буде введено посилений контроль за обігом канабісу в медичних і наукових цілях. Зокрема, законопроект передбачає електронний реєстр всіх препаратів на основі конопель, їх можна буде придбати виключно за електронними рецептами від лікаря.

Нардеп уточнила, що буде проводитися і ліцензування будь-якої діяльності, пов'язаної з обігом медичного канабісу.

Також Кравчук додала, що після прийняття законопроекту українські вчені та фармацевтична індустрія зможуть проводити клінічні випробування за міжнародними стандартами, а Україна приєднається до країн світу, які успішно використовують коноплю в медичних цілях.

Нагадаємо, питання про легалізацію канабісу в медичних цілях був одним з п'яти під час всеукраїнського опитування Володимира Зеленського.

«Слово і діло» вивчило світовий досвід у питанні легалізації канабісу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: