Ляшко висловився щодо легалізації канабісу в Україні

Читать на русском
Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко впевнений, що легалізація марихуани важлива для тяжкохворих пацієнтів.

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко впевнений, що легалізація марихуани важлива для тяжкохворих пацієнтів.

Про це він заявив в коментарі РБК-Україна та зазначив, що використання медичної марихуани в терапевтичних цілях підтверджене вченими.

«Як лікар переконаний, що потрібно говорити та пояснювати про медичний канабіс. Легалізація канабісу в медичних цілях - це в першу чергу, про розв'язання питання зменшення болю для тяжкохворих. А не політика. Терапевтичне застосування канабісу підтверджене вченими для тяжкохворих пацієнтів, зокрема, онкохворих і паліативних хворих, дітей з епілепсією, пацієнтів з депресією і тривожними станами, військових з посттравматичним синдромом, людей з хворобами Альцгеймера, Паркінсона, розсіяним склерозом та псоріазом», - пояснив головний санітарний лікар.

Питання Зеленського №4 про легалізацію медичного канабісу: світовий досвідКанабіс повністю легалізований в Канаді та Уругваї. Крім України, повністю заборонено вживання канабісу в Білорусі, Вірменії, Угорщині, Азербайджані, Китаї.

Він додав, що Україні також варто було б переглянути це питання.

«Україні вже також варто переглянути питання дозволу використання канабісу в медичних цілях для осіб, яким потрібно такий вид лікування. Вживання канабісу в медичних цілях дозволено в - Данії, Австрії, Італії, Канаді, Швейцарії, Польщі, Фінляндії, Північній Македонії. Також, медична марихуана дозволена в Туреччині, Ізраїлі, Росії, Замбії, Зімбабве, Перу, Таїланді, Вануату та Панамі», - розповів Ляшко і додав, що легалізувати марихуану потрібно без ажіотажу, бо в пріоритеті - допомога важкохворим людям.

«Як показує практика цих країн, легалізувати медичний канабіс цілком реально без ажіотажу. Але за умови, що в пріоритеті стоять люди, які залежні від болю», - резюмував головний санітарний лікар.

Раніше Нацполіція ліквідувала більше сотні інтернет-магазинів з продажу наркотиків.

Також нагадаємо, ООН виключила канабіс зі списку небезпечних наркотиків.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: