Полів конопель і сигарет з марихуаною при легалізації канабісу не буде – нардеп

Читать на русском
Законопроєктом канабіс прирівнюється до наркотичних лікарських речовин, а значить, його оборот буде строго обмежений.
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Легалізація медичного канабісу в Україні не призведе до того, що в країні з'являться поля конопель, а в магазин - сигарети з марихуаною, оскільки мова йде виключно про лікарські препарати.

Про це заявив народний депутат від «Слуги народу» Мар'ян Заблоцький в ефірі телеканалу «Україна 24».

Законопроєктом канабіс прирівнюється до наркотичних лікарських речовин, а значить, його оборот буде строго обмежений.

«Ми фактично прирівнюємо медичний канабіс до морфію, у нас є близько 50-60 різних препаратів, що містять серйозні наркотичні речовини, значно гірше канабісу, які є в обороті, але їх можна отримати тільки за рецептом лікаря, а виробництво суворо регулюється. Фактично ми переносимо медичний канабіс в той же перелік, що й опіати, які дозволені як ліки», — сказав він.

Легалізація медичного канабісу: чому про законопроєкт згадали саме заразВлада намагається політично використати питання легалізації медичного канабісу, але закон, вірогідно, ухвалять, вважає експерт.

Фактично, це накладає серйозні обмеження на вирощування та застосування канабісу.

«Відповідно до законопроєкту, вирощувати канабіс можна виключно в закритих приміщеннях, теплицях, за ліцензією, під жорстким наглядом, ні про які поля мови не йде. Хочу підкреслити, що коли ми говоримо про медичний канабіс, це не означає, що будуть дозволені якісь сигарети. Ні, це препарати, які будуть містити екстракт канабісу», — сказав він.

2 червня у Верховній Раді був зареєстрований законопроєкт №5596 «Про внесення змін до деяких законів щодо регулювання обігу конопель в медичних цілях, наукової та науково-технічної діяльності».

Нагадаємо, питання про легалізацію канабісу в медичних цілях було одним з п'яти під час всеукраїнського опитування Володимира Зеленського.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: