Легалізація канабісу в Україні викличе проблему контролю – нардеп

Читать на русском
Станом на сьогодні питання впирається в здатність правоохоронної системи контролювати обіг канабісу, якщо законопроєкт буде прийнятий і набере чинності
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Якщо в Україні буде легалізовано медичний канабіс, відразу ж виникне серйозна проблема, пов'язана з контролем його обороту серед населення.

Про це розповіла народний депутат від «Слуги народу» Ірина Верещук в ефірі телеканалу «Україна 24».

Коментуючи зареєстрований у Раді законопроєкт, нардеп зазначила, що він викликає у неї певні побоювання.

Легалізація медичного канабісу: чому про законопроєкт згадали саме заразВлада намагається політично використати питання легалізації медичного канабісу, але закон, вірогідно, ухвалять, вважає експерт.

«Я належу до тих, хто з побоюванням ставиться до легалізації навіть медичного канабісу. Так, я знаю, що це величезна проблема, наші онкохворі їздили в Польщу і там купували медичний канабіс. Я знаю, що це - передовий законопроєкт. Радуцький каже: Ми будемо контролювати кожен кущ. Я сподіваюся, що все-таки депутати розуміють, що ми не зможемо проконтролювати кожен кущ», - сказала вона.

Нардеп додала, що станом на сьогодні питання впирається в здатність правоохоронної системи контролювати обіг канабісу, якщо законопроєкт буде прийнятий і набере чинності.

«МОЗ поки не має своїх спецсил, щоб контролювати. Багато білих плям. Я з великою обережністю буду ставитися до голосування в цілому. Так, в першому читанні давайте. Нам ця дискусія потрібна, нам необхідні передові практики, Європейські світові цивілізаційні рухи у нас повинні мати місце. Але з величезним застереженням», - зазначила Верещук.

2 червня у Верховній Раді був зареєстрований законопроєкт №5596 «Про внесення змін до деяких законів щодо регулювання обігу конопель в медичних цілях, наукової та науково-технічної діяльності».

Нагадаємо, питання про легалізацію канабісу в медичних цілях було одним з п'яти під час всеукраїнського опитування Володимира Зеленського.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: