Окупанти продовжують створювати перешкоди відкриттю КПВВ на Донбасі – нардеп

Читать на русском
Зі свого боку Україна створила всі умови для відкриття КПВВ. Але бойовики продовжують вигадувати нові й нові приводи не відкривати пункти пропуску
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

З боку російських поплічників в ОРДЛО триває саботаж відкриття контрольних пунктів в'їзду і виїзду. Бойовики вигадують все нові й нові приводи не відкривати КПВВ.

Про це заявила народний депутат від фракції «Слуга народу» Галина Третьякова в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Люди з ОРДЛО повинні мати вільний доступ до нашої інфраструктури. Цього зараз немає. Людей не пускають, прикриваючись, зокрема, COVID-19. Ми готові, і на кожній зустрічі в ТКГ ми щоразу говоримо: давайте, щоб завтра вранці КПВВ були відкриті. Пропонуємо різні варіації «вимог», які пропонує Та сторона. Ми готові ставити камери, щоб перетин сірої зони було під контролем камер. Ми готові, щоб патрулі ОБСЄ патрулювали, якщо є така потреба», — сказала вона.

Третьякова додала, що зі свого боку Україна створила всі умови для відкриття КПВВ.

«Ми в черговий раз прислали гарантії безпеки при відкритті КПВВ, але здається, що все це штучні перепони для того, щоб люди з того боку не приходили на підконтрольну уряду України територію і не бачили, як вона змінилася. Тому що за цей 1-1 5 роки ми багато вклали і в розвиток доріг, і в залізничне сполучення, і думаємо навіть про аеропорт», — сказала вона.

Бойовики на Донбасі перешкоджають переміщенню українців на тимчасово окуповані території. Також вони блокують рух на своїх КПВВ. За тиждень окупанти не пропустили в Україну 30 осіб.

Нагадаємо, Глава української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) з врегулювання конфлікту на Донбасі Леонід Кравчук закликав відкрити на період шкільних канікул і відпусток КПВВ на Донбасі. Російські представники проігнорували ініціативу України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: