Бойовики намагаються шукати приводи не відкривати КПВВ – член ТКГ

Читать на русском
У окупантів не залишилося вагомих причин не відкривати КПВВ, тому вони намагаються терміново вигадати будь-який привід
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Бойовики на Донбасі судорожно намагаються відшукати все нові й нові приводи, щоб не відкривати контрольні пункти в'їзду і виїзду (КПВВ) на лінії розмежування.

Про це заявила член гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи Тетяна Іванова в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Україна вже 4 рази гарантувала всім безпеку для того, щоб пропускні пункти в золотому і щастя були відкриті. Про це ми говорили на останньому ТКГ. І якщо для цього буде потрібна якась п'ята гарантія, ми надамо і п'яту, і шосту. Але це тільки привід представникам ОРДЛО для того, щоб не відкривати КПВВ. Ми дамо ще гарантію, якщо це буде потрібно для того, щоб КПВВ запрацювали, оскільки це дійсно гуманітарне питання, вирішення якого потребують наші громадяни, що знаходяться на непідконтрольній території», — сказала вона.

За її словами, в окупантів не залишилося вагомих причин не відкривати КПВВ, тому вони намагаються терміново вигадати будь-який привід.

«Я вважаю, що зрушення можливе, оскільки це був останній привід, яким оперувала сторона ОРДЛО, щоб не відкривати КПВВ. Інших аргументів у сторони ОРДЛО вже не залишилося, тільки отримання підтвердження в безпеці від України», - сказала вона.

Нагадаємо, 20 травня на переговорах Тристоронньої контактної групи вдалося досягти прогресу в питанні відкриття контрольних пунктів в'їзду-виїзду на Донбасі, які залишалися заблокованими.

Російсько-окупаційні війська повністю блокують дорожні коридори через п'ять контрольних пунктів в'їзду-виїзду. Щодня пропускні операції здійснювалися тільки в КПВВ «Станиця Луганська».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: