Розблокування КПВВ на Донбасі: Арестович заявив про прогрес у переговорах з РФ

Читать на русском
На переговорах ТКГ вдалося досягти прогресу у питанні відкриття КПВВ на Донбасі, які залишалися заблокованими.
фото з відкритих джерел

На переговорах Тристоронньої контактної групи вдалося досягти прогресу у питанні відкриття контрольних пунктів в'їзду-виїзду на Донбасі, які залишалися заблокованими.

Про це заявив радник з інформаційної політики української делегації в ТКГ Олексій Арестович в ефірі «Україна 24» у четвер, 20 травня.

Війна, яка не відбулася: чи забув Путін про УкраїнуРосійські війська будуть відведені від кордонів з Україною, але це не означає, що нашу країну залишать у спокої.

За його словами, остання відмовка російської сторони щодо КПВВ була в тому, що вона не почувається у достатній безпеці. Але, нагадали в ТКГ, щотижня пункти пропуску «Щастя» і «Золоте» в Луганській області перетинають гуманітарні вантажі.

«Домовилися про те, що надали повні гарантії безпеки. Станом на вчора, є безстрокові гарантії безпеки обох сторін...Є певна надія, що ми просунемося. Але треба розуміти, що ми маємо справу з росіянами, і як би все добре не йшло, в останній момент вони можуть не відкрити. Так само було 10 листопада, все було готово», - зазначив Арестович.

Він підкреслив, що російська сторона постійно прив'язує питання КПВВ до політичних поступок і прямих переговорів з окупаційною владою.

Нагадаємо, на Донбасі окупанти продовжують блокувати рух через п'ять КПВВ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: