На Донбасі повноцінний перехід лінії розмежування здійснюється лише в одному КПВВ

Читать на русском
З семи відкритих КПВВ повноцінний пропуск здійснюється лише в Станиці Луганській, навпроти КПВВ Новотроїцьке окупанти розблоковують рух двічі на тиждень.
Пресслужба МВС

З семи відкритих КПВВ повноцінний пропуск здійснюється лише в «Станиці Луганській», навпроти КПВВ «Новотроїцьке» окупанти розблоковують рух двічі на тиждень.

Про це повідомляє пресслужба МВС.

За рішенням Командувача операції Об’єднаних сил усі КПВВ відкриті для пропуску через лінію розмежування. Контрольні пункти функціонують щоденно з 08.00 до 16.00. Однак рух у більшості гуманітарних дорожніх коридорів заблоковано з боку тимчасово окупованої території України. З семи відкритих КПВВ повноцінний пропуск здійснюється лише в «Станиці Луганській». Навпроти КПВВ «Новотроїцьке» окупанти розблоковують рух двічі на тиждень – у понеділок та п’ятницю.

У контрольному пункті «Станиця Луганська» пасажиропотік у порівнянні з минулим тижнем збільшився на понад 10%. Загалом за тиждень через цей дорожній коридор на тимчасово окуповану територію України пройшло 6 486 осіб, а на контрольовану територію – 7 180 осіб.

Війна, яка не відбулася: чи забув Путін про УкраїнуРосійські війська будуть відведені від кордонів з Україною, але це не означає, що нашу країну залишать у спокої.

У КПВВ «Новотроїцьке» лінію розмежування перетнули 284 особи та 50 транспортних засобів до тимчасово окупованої частини Донеччини, водночас 312 осіб та 66 транспортних засобів проїхали на підконтрольну українській владі територію.

«Через КПВВ «Новотроїцьке» проїхало 12 вантажних автомобілів від Міжнародного Комітету Червоного Хреста та Міжнародної організації з міграції. Для потреб мешканців тимчасово окупованої території України доправлено будівельні матеріали, добрива та підгузки. Загальна вага гуманітарної допомоги склала близько 95 тонн», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, 20 травня на переговорах Тристоронньої контактної групи вдалося досягти прогресу в питанні відкриття контрольних пунктів в'їзду-виїзду на Донбасі, які залишалися заблокованими.

Повідомляють, що бойовики на Донбасі судорожно намагаються відшукати все нові й нові приводи, щоб не відкривати контрольні пункти в'їзду і виїзду (КПВВ) на лінії розмежування.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: