Звіт США підтверджує ймовірність того, що COVID-19 просочився з лабораторії Уханя – WSJ

Читать на русском
Лабораторія США дійшла висновку, що коронавірус ймовірніше просочився з лабораторії в Ухані.
Іван Каргапольцев/ТАСС

Національна лабораторія уряду США дійшла висновку, що гіпотеза про витік коронавірусу з китайської лабораторії в Ухані правдоподібна і заслуговує на подальше розслідування.

Про це йдеться в їхньому звіті, передає Wall Street Journal.

Дослідження було підготовлено в травні 2020 року Ліверморською національною лабораторією Лоуренса в Каліфорнії, і на нього посилався Державний департамент, коли проводив розслідування походження пандемії в останні місяці правління адміністрації Трампа.

Оцінка Лоуренса Лівермора заснована на геномному аналізі вірусу COVID-19. Лоуренс Лівермор відмовився коментувати звіт Wall Street Journal.

Експерти ВООЗ відвідали ринок в Ухані, на якому вперше виявили COVID-19Група експертів Всесвітньої організації охорони здоров'я, яка з’ясовує причини та обставини походження COVID-19 у Китаї, відвідала ринок морепродуктів Хуанань у місті Ухань, на якому вперше був виявлений коронавірус.

Президент США Джо Байден заявив минулого місяця, що наказав своїм помічникам знайти відповіді на питання про походження вірусу.

Спецслужби США розглядають два ймовірних сценарії: вірус виник у результаті аварії в лабораторії або виник в результаті контакту людини з інфікованою твариною, але вони не дійшли висновку, сказав Байден.

Згідно з джерелами в уряді США, троє дослідників з китайського Інституту вірусології Уханя захворіли на коронавірус у листопаді 2019 року і навіть зверталися за допомогою в лікарню.

Офіційні особи США звинуватили Китай у непрозорості інформації про походження вірусу, але Пекін заперечує це звинувачення.

ВООЗ не може змусити Китай розголошувати більше даних про походження COVID-19.

Раніше в цьому місяці американський експерт з інфекційних захворювань доктор Ентоні Фаучі закликав Китай опублікувати медичні записи дев'яти осіб, чиї хвороби можуть дати важливі відомості про те, чи виник COVID-19 в результаті лабораторного витоку.

Нагадаємо, 30 березня експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я оприлюднили звіт про свої пошуки походження коронавірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: