У ВООЗ попередили про небезпеку осіннього спалаху COVID-19

Читать на русском
Всесвітні організація охорони здоров'я попередила, коли чекати нового спалаху коронавірусу.
1prof.by

Ризик осіннього спалаху COVID-19 в Європі залишається високим попри те, що рівень інфікування, кількість госпіталізацій і смертей в регіоні швидко скорочується.

Про це повідомила Всесвітня організація охорони здоров'я, пише The Guardian.

Регіональний директор Європейського регіонального бюро ВООЗ Ханс Клюге заявив, що передача інфекції в громадах як і раніше широко поширена і триватиме залежно від збільшення кількості поїздок і громадських заходів.

Вакцинація від COVID-19: коли в країнах буде сформований колективний імунітетКолективний імунітет проти коронавірусу в Україні буде не раніше 2022 року. Тоді як в Ізраїлі, ОАЕ, Британії він може сформуватися вже в травні.

«Минулого літа випадки захворювання поступово зростали в більш молодих вікових групах, а потім перемістилися на старші вікові групи, що призвело до руйнівних... людських жертв восени і взимку 2020 року. Давайте не будемо повторювати цю помилку», – сказав Клюге.

Старший офіцер з надзвичайних ситуацій Кеті Смоллвуд наголосила, що варіант Delta, вперше виявлений в Індії, викликає особливе занепокоєння.

«Він ще не поширений в європейському регіоні, але в деяких країнах вже витіснив домінуючий варіант Alpha», – зазначила вона.

Попередження від ВООЗ з'явилося на тлі того, що багато європейських країн почали послаблювати карантин.

Нагадаємо, в ВООЗ прогнозують поширення більш заразного індійського штаму коронавірусу в Європі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: