Американських хакерів, що діють проти Росії, можуть покарати

Читать на русском
Президент США Джо Байден допустив можливість покарання американських хакерів, які діють проти Росії.
Фото BBC

Президент США Джо Байден допустив можливість покарання американських хакерів, які діють проти Росії.

Про це повідомляє CNN.

Американський лідер заявив після зустрічі лідерів G7 про необхідність притягати до відповідальності ті країни, які вкривають кіберзлочинців.

«США відкриті для пропозиції про притягнення до відповідальності своїх кіберзлочинців, що діють проти Росії», – повідомив Байден.

Битви хакерів: проти кого воюватимуть українські кібервійськаОсновним противником українських кібервійськ стануть російські війська інформаційних операцій, які вже мають послужний список.

Він зазначив, що його надихнули коментарі російського президента Володимира Путіна про те, що Росія готова екстрадувати кіберпрестуників в США на взаємній основі, якщо Вашингтон зробить те ж саме.

«Ми домовилися спільно працювати над кіберзагрозами, такими як програми - вимагачі, і притягнути до відповідальності країни, які вкривають кіберзлочинців», – додав американський лідер.

Нагадаємо, у США засудили колишнього американського бійця сил спеціальних операцій армії, який 15 років шпигував на користь Росії. Йому дали понад 15 років в’язниці. Прокуратура просила для нього за шпигунство 17 років в’язниці, тоді як адвокати – 5. Останні заявляли, що головне розвідуправління Росії шантажувало їхнього підзахисного та погрожувало розповісти про його гомосексуальність.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: