У США засудили колишнього спецпризначенця, який шпигував для Росії

Читать на русском
У США засудили колишнього американського бійця сил спеціальних операцій армії, який 15 років шпигував на користь Росії. Йому дали понад 15 років в’язниці.
Фото з відкритих джерел

У США засудили колишнього американського бійця сил спеціальних операцій армії, який 15 років шпигував на користь Росії. Йому дали понад 15 років в’язниці.

Про це пише Associated Press.

Зазначають, що вирок винесли щодо 46-річного Пітера Дзібінскі Деббінса. Прокуратура просила для нього за шпигунство 17 років в’язниці, тоді як адвокати – 5. Останні заявляли, що головне розвідуправління Росії шантажувало їхнього підзахисного та погрожувало розповісти про його гомосексуальність. Деббінс назвав себе жертвою ГРУ та вибачився за свої дії на засіданні.

Водночас у прокуратурі кажуть, що Деббінс ніколи не розповідав ФБР про шантаж. Там переконані, що чоловік сфабрикував виправдання, а справжнім мотивом злочину було розчарування в армії США.

Зазначають, що його зв'язки з російською розвідкою розпочалися в 1996-му і тривали 15 років. Він надав детальну інформацію про діяльність свого підрозділу спецназу за кордоном та імена товаришів по службі. Варто зауважити, що Деббінс отримував символічну платню від РФ за свою інформацію.

Нагадаємо, у США засудили українського хакера через кібератаки на американські компанії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: