Хакери викрали дані 4,5 мільйона пасажирів індійської авіакомпанії

Читать на русском
Кібератака на сервери даних індійської національної авіакомпанії Air India зачепила близько 4,5 мільйонів клієнтів по всьому світу.
Фото з відкритих джерел

Кібератака на сервери даних індійської національної авіакомпанії Air India зачепила близько 4,5 мільйонів клієнтів по всьому світу.

Про це повідомляє ВВС.

Зазначається, що до хакерів потрапили дані 4,5 мільйона пасажирів після зламу швейцарської системи SITA, яка надає IT-послуги в авіаційній галузі. Йдеться про дані, зареєстровані в період з 26 серпня 2011 по 3 лютого 2021 року, зокрема це прізвища клієнтів Air India, їх контактна та паспортна інформація, дані про квитки та кредитні картки.

Але Air India заявила, що дані безпеки для кредитних карток – номери CVV або CVC – не зберігались на сервері.

«Поки ми та наш обробник даних продовжуємо вживати заходів щодо виправлення ситуації, ми рекомендуємо пасажирам змінити паролі скрізь, де це можливо, для забезпечення безпеки персональних даних», – закликали в Air India.

Нагадаємо, одна з найбільших компаній США Colonial Pipeline, яка займається транспортуванням нафтопереробної продукції, заявила, що стала жертвою кібератаки. Компанію атакувала російська хакерська група DarkSide.

Пізніше DarkSide заявила про припинення своєї діяльності через тиск Штатів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: