У Словаччині відмовилася купувати нові партії російської вакцини

Читать на русском
Уряд Словаччини не планує закуповувати нові партії російської вакцини Спутник V через низький інтерес до неї словаків.
Фото DW

Уряд Словаччини не планує закуповувати нові партії російської вакцини «Спутник V» через низький інтерес до неї словаків.

Про це в інтерв’ю France 24 заявив міністр закордонних справ Словацької Республіки Іван Корчок.

За його словами, наразі у Словаччині на складі зберігається близько 200 тисяч доз російської вакцини. Проте попит на цю вакцину є вкрай низьким.

«Сьогодні ми бачимо, що кількість тих, хто хотів би зробити щеплення «Супутником», значно впала», – заявив міністр.

Вакцинний туризм: де у світі готові прищеплювати туристів від COVID-19Вакцинувати туристів від коронавірусу готові у США, Сан-Марино. Скоро така можливість з'явиться на Мальдівах.

За його словами, зацікавленість у російській вакцині висловило близько 5-6 тисяч словаків. Одна з причин цього – людей перед щепленням інформують, що ця вакцина не зареєстрована у ЄС.

Нагадаємо, процес схвалення Європейським союзом російської вакцини від коронавірусу «Супутник V» застопорився і взагалі знаходиться під великим питанням, оскільки вимоги ЄС виявилися набагато вище, ніж очікувала Росія.

Російська вакцина від коронавірусу «Супутник V» безнадійно запізнилася; вона з'явиться на ринку Євросоюзу занадто пізно, щоб використовуватися, навіть за умови, що вона зможе отримати допуск на використання від Європейського агентства з лікарських засобів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: