Схвалення російської вакцини в Європі застопорилося через високі вимоги – Bild

Читать на русском
Переговори про постачання російської вакцини до Німеччини зайшли в глухий кут і станом на сьогодні не просуваються взагалі
Вакцина Супутник VImago Image Center

Процес схвалення Європейським союзом російської вакцини від коронавірусу «Супутник V» застопорився і взагалі знаходиться під великим питанням, оскільки вимоги ЄС виявилися набагато вище, ніж очікувала Росія.

Про це повідомляє німецьке видання Bild.

За інформацією видання, переговори про постачання російської вакцини до Німеччини зайшли в глухий кут і станом на сьогодні не просуваються взагалі. Проблема в тому, що поставки до Німеччини, заплановані на червень-липень, можуть відбутися тільки шляхом обмеження Росією поставок для Індії.

Росія втягує Україну в кампанію з дискредитації вакцин – МОЗВін закликав українців «бути розумнішими» і більш детально вивчати джерела інформації щодо поширення коронавірусу та вакцинації.

«Але схвалення вакцини «Супутник V» Європейським агентством з лікарських засобів (EMA) досі знаходиться під питанням. За інформацією BILD, вимоги до процедури узгодження значно вищі, ніж очікують у Москві», - зазначає видання.

Нагадаємо, Російська вакцина від коронавірусу «Супутник V» безнадійно запізнилася; вона з'явиться на ринку Євросоюзу занадто пізно, щоб використовуватися, навіть за умови, що вона зможе отримати допуск на використання від Європейського агентства з лікарських засобів (ЕМА).

Тим часом канцлер Австрії Себастьян Курц оголосив про успішне завершення переговорів з Москвою про закупівлі російської вакцини від коронавірусу «Супутник V». Відень планує закупити один мільйон доз вакцини.

Нагадаємо, в Росії не менше, ніж чотири людини померли незабаром після того, як отримали щеплення від коронавірусу вакциною власної розробки РФ «Супутник V». Ще у шести осіб виникли серйозні ускладнення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: