Ціна на газ для України знову зросла

Читать на русском
ДФС розрахувала вартість газу в процесі його митного оформлення. Вартість продукту піднялася на $35 у порівнянні з квітнем.
Ілюстративне фотофото з відкритих джерел

Україна в травні поточного року імпортувала природний газ за ціною, яка на 13,65% ($35) перевищує квітневий рівень.

Про це минулої доби, 11 червня, повідомила прес-служба Міністерства економіки.

Зазначається, що вартість продукту склала $291,72 (більше 8 тис грн) за тисячу кубометрів.

Повідомляється, що відомство отримало дані від Державної митної служби. У свою чергу ДФС розрахувала вартість імпортного природного газу в процесі його митного оформлення під час ввезення на територію України в період з 1 по 31 травня 2021 року.

При цьому, Мінекономіки не уточнило, якою була ціна закупленого газу в звітному місяці в енергетичних одиницях - кВт-год.

Кабмін затвердив мінімальний обсяг газу на зиму, а в лікарнях УЗ відбулися обшуки. Головне за деньКабмін затвердив мінімальний обсяг газу на зиму, а в лікарнях УЗ пройшли обшуки. Європарламент підтримав резолюцію щодо ситуації в Білорусі.

У квітні ціна імпортного газу зросла ще більше в порівнянні з березнем (+22%). Так, у попередньому місяці Україна закуповувала продукт за ціною $256,76 за тисячу кубометрів.

Нагадаємо, що «Нафтогаз» встановив річний тариф на газ для населення в розмірі 7,96 грн/куб. м (з ПДВ, без доставки). При цьому компанія назвала свою ціну «найвигіднішою» для українців.

Раніше ми повідомляли, що в «Нафтогазі України» проходять обшуки.

Також нагадаємо, що в НБУ пояснили, чому в Україні так виросла інфляція.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: