У «Нафтогазі України» проходять обшуки

Читать на русском
ДФС запідозрила чиновників Нафтогазу у несплаті податків на суму 2,7 млрд грн. Сьогодні в приміщеннях компанії йдуть обшуки.
facebook.com/SFSofUkraine

ДФС продовжує досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом можливого ухилення чиновників НАК «Нафтогаз України» від сплати податків на суму 2,7 млрд грн. Зараз у приміщеннях компанії йдуть обшуки.

Про це повідомила пресслужба ДФС у п'ятницю, 11 червня.

Трирічні контракти від «Нафтогазу» і скасування ПСО: якою буде ціна на газ вліткуЧи зміниться влітку ціна на газ і як експерти оцінюють відсутність регулювання ціни, читайте на сайті Слово і діло.

«Починаючи з жовтня 2015 року по теперішній час, службові особи АТ НАК «Нафтогаз України» не завершили процедуру митного оформлення газу, придбаного у ВАТ «Газпром» (Російська Федерація), внаслідок чого до державного бюджету не надійшло 2,7 млрд грн ПДВ», - йдеться в повідомленні.

Як пояснили в ДФС, підприємства-виробники теплової енергії фактично споживають газ, що знаходиться в газотранспортній системі України, однак «Нафтогаз» не оформляє документи щодо поставок газу і не підписує відповідні акти прийому-передачі, мотивуючи це тим, що газ практично не поставляється, а надається послуга балансування газу в ГТС.

В результаті - операції з поставки газу документально не оформляються.

«Разом з тим за період розслідування співробітники Державної фіскальної служби зібрали достатньо доказів, які можуть говорити про факт ухилення від сплати податків. Здобуто докази, що службові особи НАК Нафтогаз України не подавали до Енергетичної митниці ДФС повного пакету документів, на підставі якого Митний орган України міг би провести митне очищення природного газу», - уточнили податківці.

У ДФС пообіцяли, що під час розслідування буде дана правова оцінка чиновникам «Нафтогазу». І остаточну суму збитків державі від несплати податків встановить експертиза.

Нагадаємо, в травні Кабмін переобрав Наглядову раду «Нафтогазу».

Також повідомлялося, що «Нафтогаз» підготував трирічний договір на постачання газу для ТКЕ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: