СБУ виявила колл-центри, які працювали на компанії РФ

Читать на русском
СБУ припинила роботу мережі колл-центрів Кропивницького і Кривому Розі, які співпрацювали з санкційною компанією Яндекс.
ssu.gov.ua

Кіберспеціалісти СБУ припинили роботу мережі колл-центрів Кропивницького і Кривому Розі. У центрах надавали послуги комерційним структурам, які офіційно зареєстровані в Росії і Криму.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

СБУ: причина обшуків в «Яндексі» – збір і передача в РФ персональних даних українцівМенеджмент «Яндекс Україна» незаконно збирав, зберігав і передавав в Росію детальні персональні дані на українських користувачів.

Зокрема, центри співпрацювали з санкційною компанією Яндекс.

«Оперативники спецслужби також встановили, що оператори колл-центрів збирали інформацію про персональні дані, реквізити платіжних карток і засоби доступу до банківських рахунків, електронних грошей і електронних платіжних систем своїх українських клієнтів. Перевіряється інформація про передачу бази даних замовникам з країни-агресора», - йдеться в повідомленні.

Колл-центри не були зареєстровані в Україні як суб'єкти господарської діяльності. Тобто, вони ухилялися від сплати податків і обов'язкових платежів до держбюджету, пояснили в СБУ.

У мережі колл-центрів працювало близько 150 операторів в дві зміни.

В офісах пройшли обшуки. Були вилучені понад 100 магнітних носіїв інформації; 120 персональних комп'ютерів з програмним забезпеченням російської компанії Яндекс; чотири сервера; документальні матеріали, свідчення і ліцензії, видані фіскальними органами РФ.

Одному з організаторів роботи колл-центрів повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів за ч. 2 ст. 200 ККУ і обрано запобіжний захід.

Нагадаємо, сьогодні вдень відбулися обшуки у «Нафтогазі України»

У «Нафтогазі України» проходять обшукиДФС запідозрила чиновників Нафтогазу у несплаті податків на суму 2,7 млрд грн. Сьогодні в приміщеннях компанії йдуть обшуки.
у справі про несплату податків.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: