У Києві викрили групу «чорних» колекторів

Читать на русском
У столиці правоохоронці викрили «чорних» колекторів, які погрожували насильством громадянам у разі несплати боргу.

У столиці правоохоронці викрили «чорних» колекторів, які погрожували насильством громадянам у разі несплати боргу.

Іноді подібні дзвінки надходили і тим, хто не мав жодного відношення до кредитів, повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

З березня 2019 року група осіб, утворивши стійке злочинне об'єднання, організувала діяльність колекторського «колл-центру», з якого здійснювалися дзвінки громадян з вимогами повернення боргів перед компанією миттєвого кредитування.

Робота колекторів: що змінить новий законКолекторам буде заборонено телефонувати вночі, оприлюднювати особисті дані і шантажувати родичів боржників. Новий закон уже ухвалений.

Відзначається, що сума «боргів», яка підлягала сплаті, коливалася від 1,5 до 180 тисяч гривень.

«Дзвінки надходили і тим, хто не мав жодного відношення до таких фінансових зобов'язань. Вони супроводжувалися погрозами застосування насильства над нібито боржниками і їхніми близькими родичами, погрозами пошкодження чи знищення їхнього майна», - розповіли в пресслужбі.

У рамках слідства встановлено 14 осіб, які постраждали від неправомірних дій зазначеної групи. Трьом фігурантам повідомлено про підозру за фактом примушування громадян до виконання цивільно-правових зобов'язань (ч. 3 ст. 355 КК України).

Зараз вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу. Тривають слідчі дії з метою встановлення всіх осіб і обставин цього злочину.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 12 квітня підписав закон про врегулювання колекторської діяльності.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: