Росія подає на обмін полоненими списки з неіснуючих людей – Арестович

Читать на русском
Росіяни в ТКГ подали список з 90 осіб на обмін полоненими. Однак СБУ змогла встановити лише 16 осіб
Олексій Арестович5 канал

Російська сторона подає на обмін полоненими в списках осіб людей, які не існують в реальності, а є фейковими особистостями.

Про це розповів радник української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович в ефірі «Право на владу».

Арестович зазначив, що росіяни в ТКГ подали список з 90 осіб на обмін полоненими. Однак Служба безпеки України змогла встановити тільки 16 особистостей, інші виявилися фейковими.

«Право на владу»: якою була ціна обміну полоненими за Порошенка та кому допомагав МедведчукУ токшоу Право на владу 10 червня йтиме мова про обмін полоненими за президента Петра Порошенка та участь у ньому Віктора Медведчука.

«Росія в списку на обмін подає фейкових людей. 16 осіб з 90 були підтверджені. Наші підтверджені всі, у них 16 підтверджені. Це довга історія, чому не йде обмін? Тому що нас направляють на прямі переговори з «ЛНР» і «ДНР»», - сказав Арестович.

Нагадаємо, що Україна у своєму списку на обмін полонених з ОРДЛО вказала близько 300 українців, які утримуються на окупованій території Донбасу.

Президент України Володимир Зеленський у квітні повідомляв, що обмін полоненими не відбувається через те, що РФ і ОРДЛО не передали списки ОБСЄ. Україна отримала від ОРДЛО списки на обмін полоненими тільки на початку травня – через пів року очікування.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: