Переговорів щодо обміну полоненими не буде до зустрічі Байдена і Путіна – Гармаш

Читать на русском
Залишається тільки сподіватися на те, що Росія захоче перед самітом продемонструвати добру волю і когось звільнить
Сергій Гармашradiosvoboda.org

Питання обміну полоненими на переговорах щодо ситуації на Донбасі заморожене до того, як стануть відомі підсумки зустрічі президента США Джозефа Байдена з президентом РФ Володимиром Путіним.

Про це заявив член української делегації в Тристоронній контактній групі по Донбасу Сергій Гармаш в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Реалістично потрібно говорити, що навіть цей процес, який, здавалося б, гуманітарно стосується всіх сторін, дуже прив'язаний до політики. На жаль, рішення приймаються навіть не на рівні ТКГ, а вирішуються в якихось навколополітичних сферах або на вищому політичному рівні... Я принаймні завжди чекав якихось серйозних рішень з цього питання від нормандської четвірки, або від прямих домовленостей, які можуть бути між Росією та Україною на вищому рівні контактів. Але, знову ж таки, поки немає зустрічі Байдена з Путіним, всі процеси були загальмовані, в тому числі й це питання», - сказав Гармаш.

За його словами, залишається тільки сподіватися на те, що Росія захоче перед самітом продемонструвати добру волю і когось звільнить.

«Може, завтра за підсумками ТКГ я зможу говорити більш оптимістично. На сьогодні у мене немає причин для оптимізму з цього питання», - резюмував Гармаш.

Нагадаємо, що Україна у своєму списку на обмін полонених з ОРДЛО вказала близько 300 українців, які утримуються на окупованій території Донбасу.

Президент України Володимир Зеленський у квітні повідомляв, що обмін полоненими не відбувається через те, що РФ і ОРДЛО не передали списки ОБСЄ. Україна отримала від ОРДЛО списки на обмін полоненими тільки на початку травня – через пів року очікування.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: