Справа МН17: судді та адвокати дослідили уламки літака

Читать на русском
Судді та адвокати у справі MH17 досліджували реконструкцію і зібрані на місці катастрофи уламки малайзійського Boeing-777.

Судді та адвокати у справі MH17 досліджували реконструкцію і зібрані на місці катастрофи уламки малайзійського Boeing-777.

Про це повідомляє агентство Associated Press.

Так, нідерландський суд завершив попереднє провадження у справі про знищення рейсу MH17 над Донбасом.

Судді та адвокати фігурантів справи MH17 відвідали військову авіабазу Гілз-Рейн, на якій знаходиться реконструкція літака і уламки. З пошкоджених частин літака вдалося зібрати кабіну і передню частину фюзеляжу. Судді, зокрема, оглянули зсередини частково реконструйовану передню частину літака, в якій залишилося два крісла пілотів.

Як пояснив головуючий суддя Хендрік Стінхейс, цей візит був потрібен для того, щоб суд мав можливість зробити спостереження. Ці спостереження, за словами судді, на більш пізньому етапі можуть бути використані в якості обвинувальних або виправдувальних доказів.

Попередня фаза судового розгляду почалася торік. У червні цього року суд почне обговорення по суті справи, яке, як очікується, триватиме до 2022 року.

Нагадаємо, Окружний суд Гааги в березні 2020 року розпочав розгляд справи про катастрофу літака рейсу МН17 над Донбасом.

Розгляд справи по суті суд почне 7 червня 2021 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: