Справа МН17: Україну не притягуватимуть до відповідальності за незакритий авіапростір

Читать на русском
Нідерланди не вимагатимуть притягнення  української влади до відповідальності через незакритий авіапростір над Донбасом, оскільки Україна не знала, що у липні 2014 року, коли сталася катастрофа літака рейсу МН17, цивільна авіація була в небезпеці.
Архівне фото

Нідерланди не вимагатимуть притягнення української влади до відповідальності через незакритий авіапростір над Донбасом, оскільки Україна не знала, що у липні 2014 року, коли сталася катастрофа літака рейсу МН17, цивільна авіація була в небезпеці.

Про це із посиланням на нідерландські ЗМІ повідомляє «Європейська правда».

Наймасштабніші авіакатастрофи, що сталися в Україні або з українськими літакамиАвіакатастрофа поблизу Салоніків, Скнилівська трагедія, збиття Boeing біля Донецька та літака МАУ в Тегерані.

За словами глави МЗС Нідерландів Стефа Блока, у незалежних розслідувачів недостатньо доказів, щоб визнати Україну юридично відповідальною за неповне закриття повітряного простору.

Раніше нижня палата нідерландського парламенту наполягала на розслідуванні, оскільки хотіла отримати більше ясності щодо ролі, яку Україна відіграла у цій катастрофі. Серед іншого, депутати хотіли знати, чому повітряний простір над зоною конфлікту не був повністю закритий.

Зазначається, що у звіті Фонду безпеки польотів вказано, що «було виявлено недостатньо доказів, які б свідчили про те, що українська влада на той час, відповідальна за безпеку цивільної авіації на сході України, усвідомлювала загрозу для цивільної авіації за винятком тої частини авіапростору, яка вже була закрита».

Окрім того, схоже, що російські органи цивільної авіації, які відповідали за вже закритий повітряний простір, прилеглий до зони бойових дій на сході України, також не бачили загрози для цивільної авіації.

Нагадаємо, 17 липня 2014 роки над Донбасом був збитий літак Boeing 777 компанії Malaysia Airlines рейсу MH17. Всі 298 осіб на борту загинули.

Також ми писали, що допити експертів у справі МН17 завершаться не раніше квітня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: