Ляшко повідомив, чи скасують масковий режим цього літа

Читать на русском
В Україні влітку 2021 року послаблять ряд карантинних обмежень, проте носити маски у приміщеннях і транспорті ще доведеться.
Віктор Ляшкоkmu.gov.ua

В Україні влітку 2021 року послаблять низку карантинних обмежень, проте основні, серед яких і носіння масок у транспорті і приміщеннях, залишаться.

Про це заявив глава МОЗ Віктор Ляшко під час засідання Кабміну у середу, 9 червня.

Кабмін пом'якшив обмеження адаптивного карантинуВ Україні дозволено проведення масових заходів, в тому числі в розважальних закладах та закладах громадського харчування.

За його словами, МОЗ запропонує уряду розглянути питання продовження карантинних обмежень до кінця літа.

«Коронавірус не подолано. І ми повинні залишити основні протиепідемічні обмеження. Зокрема, обов'язкове носіння масок у громадських будівлях та транспорті. А також відповідальне ставлення до соціальної дистанції. І слід пам'ятати про гігієну рук», - сказав Ляшко.

У той же час глава МОЗ зазначив, що влітку скасують частину обмежень, оскільки всі області країни перейшли до зеленої зони карантину.

«Ми плануємо скасувати вимоги до заповнення залів, дозволити повноцінну роботу спортзалів, а також спростити процес проходження кордону після повернення до України після літніх відпусток», - уточнив він.

Нагадаємо, у середу, 9 червня, вся Україна опинилася у зеленій зоні. За добу в Україні зафіксували 1 385 нових випадків коронавірусу.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль вже анонсував, що Кабмін продовжить адаптивний карантин цього літа.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: