Кабмін пом'якшив обмеження адаптивного карантину

Читать на русском
В Україні дозволено проведення масових заходів, в тому числі в розважальних закладах та закладах громадського харчування.

У понеділок, 7 червня, Кабмін переглянув обмеження адаптивного карантину, який діє на території країни - тепер ресторанам дозволено працювати цілодобово.

Про це йдеться в постанові Кабміну.

В Україні дозволено проведення масових заходів, в тому числі в розважальних закладах та закладах громадського харчування. Однак за умови, що на одну особу буде виділено 4 квадратних метри площі будівлі, території або при заповнюванні на понад дві третини місць.

В Україні відкриють 10 центрів масової вакцинації: як, де та коли можна отримати безкоштовну вакцинуДе можна безкоштовно вакцинуватися і який препарат пропонує держава, читайте в матеріалі Слово і діло.

При цьому робота ресторанів дозволена цілодобово, а відстань між столиками зменшено з 2 до 1,5 метрів.

Крім того, обмеження не застосовуються, якщо у всіх учасників і організаторів заходу є негативний результат тесту на коронавірус методом ПЛР або експрес-тест, який був проведений не більше ніж за 72 години до заходу, або документу, що підтверджує отримання двох доз вакцини.

Також у кінотеатрах та в інших закладах культури дозволено приймати відвідувачів при наповненості залів не більше ніж на дві третини місць.

Щодо перетину державного кордону іноземцями та особами без громадянства, то необхідно мати страховий поліс та одну із наступних позицій:

  • негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР (не більше як за 72 години до перетину кордону)
  • негативний результат експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 (не більше як за 72 години до перетину кордону)
  • документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання у надзвичайних ситуаціях.

Нагадаємо, в Україні стало менше областей, відповідних «зеленій» зоні карантину.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: