Кабмін продовжить адаптативний карантин – Шмигаль

Читать на русском
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль вважає, що адаптивний карантин в Україні дає свої результати. Зараз він введений до 30 червня.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль вважає, що адаптивний карантин в Україні дає свої результати. Зараз він введений до 30 червня.

Про це глава Кабінету міністрів розповів в інтерв'ю РБК-Україна.

«Ми, очевидно, будемо продовжувати його до серпня. Якщо нам вдасться до Дня Незалежності вакцинувати більшість людей, звичайно, ми шукатимемо варіанти його пом'якшення», - заявив Шмигаль.

За його словами, адаптивна модель карантину дає можливості: якщо показники захворюваності COVID-19 починають рости, то обмеження вводяться автоматично, якщо ж ні - то країна живе в «зеленій» зоні. Коли уряд побачить, що епідемію вдалося побороти, то карантин буде скасований.

«Тому будуть чи не будуть нові локдауни, залежить від дисципліни, вакцинації і від того, як буде розвиватися ця пандемія взагалі в світі, будуть чи не будуть з'являтися нові штами. Це основні показники, я думаю, що інших показників, які вплинуть на адаптивну модель карантину, немає», - уточнив прем'єр.

Також Шмигаль зазначив, що уряд не планує впроваджувати загальнодержавний локдаун, у разі необхідності будуть закриватися окремі області, як це було відбувалося минулої хвилю захворюваності.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: