До стратегії деокупації Криму не внесли принципових пропозицій Меджлісу – Чубаров

Читать на русском
РНБО не внесла у стратегію деокупації і реінтеграції Криму низку принципових пропозицій Меджлісу кримськотатарського народу.
Фото: Liga.net

РНБО не внесла у стратегію деокупації і реінтеграції Криму низку принципових пропозицій Меджлісу кримськотатарського народу.

Про це у Facebook написав глава Меджлісу Рефат Чубаров.

Представники Меджлісу брали участь в обговоренні початкового тексту публічної частини стратегії. Зокрема, Меджліс пропонував включити в завдання стратегії «захист і реалізацію невід'ємного права на самовизначення кримськотатарського народу в складі суверенної і незалежної української держави».

Також в текст пропонували внести визначення статусу Криму – «як національно-територіальної автономії, що утворюється в межах Кримського півострова на основі реалізації кримськотатарським народом як корінним народом України свого права на самовизначення, і що є невід'ємною складовою України, який здійснює повноваження, визначені Конституцією України».

У свою чергу секретар РНБО Олексій Данілов каже, що пропозиції Меджлісу може врахувати Кабмін при розробці заходів щодо реалізації стратегії.

Чубаров все ж зазначив, що частина пропозицій і зауважень Меджлісу таки була врахована.

Нагадаємо, що учора РНБО затвердила стратегію повернення Криму. Після чого міністр закордонних справ Дмитро Кулеба назвав «три кити» для деокупації та реінтеграції кримського півострова – це стратегія, консолідація і синергія.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: