Байден вважає дуже важливим питання надання Україні ПДЧ в НАТО – Офіс президента

Читать на русском
Під час розмови Байден підкреслив, що США підтримують євроатлантичні прагнення України, а також заявив про важливість надання Україні ПДЧ.
Офіс президента Україниtwitter.com

Американський президент Джозеф Байден під час розмови з президентом України Володимиром Зеленським 7 червня підкреслив велику важливість надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО.

Про це заявив глава офісу президента України Андрій Єрмак, коментуючи підсумки бесіди двох президентів, повідомляє пресслужба ОПУ.

За словами Єрмака, під час розмови Байден підкреслив, що США підтримують євроатлантичні прагнення України, а також заявив про важливість надання Україні ПДЧ.

Червона ганчірка для Путіна: чому Україна не поїде на саміт НАТОУ НАТО не хочуть дражнити Володимира Путіна перед його зустріччю з Джо Байденом, яка відбудеться після саміту Альянсу.

«Він запевнив, що позиція України обов'язково буде врахована при обговоренні стратегічних питань в НАТО, а також планованих заходів найвищого рівня», - зазначив Єрмак.

Нагадаємо, 7 червня президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом США Джо Байденом. Бесіда двох лідерів відбулася перед зустріччю Байдена з президентом РФ Володимиром Путіним, яка призначена на 16 червня.

Раніше заступник голови НАТО Мірча Джоане заявив, що на саміті НАТО в червні не буде прийнято рішення про ПДЧ для України та Грузії, оскільки в Альянсі згоди з цього питання поки немає.

У НАТО до цього пояснили відмову покликати на саміт Україну. Майбутній саміт триватиме всього лише один день, тому участі країн-партнерів у ньому не передбачено.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: