У Білому домі розповіли подробиці розмови Байдена із Зеленським

Читать на русском
Бесіда двох лідерів відбулася перед зустріччю Байдена з президентом РФ Володимиром Путіним, яка призначена на 16 червня.
Слово і діло

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом США Джо Байденом. Бесіда двох лідерів відбулася перед зустріччю Байдена з президентом РФ Володимиром Путіним, яка призначена на 16 червня.

Про це повідомили в Білому домі.

Зустріч Путіна та Байдена: три тези про роль України«Українське питання» точно постане на зустрічі двох президентів – Джо Байдена та Володимира Путіна. Яких наслідків Україні варто очікувати від підсумків саміту двох лідерів – аналізував політолог Олександр Радчук.

Як розповів радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван на брифінгу у Вашингтоні, Байден сказав Зеленському, що він буде «твердо відстоювати суверенітет України», а також заявив, що запросить його до Білого дому «цього літа після повернення з Європи».

«Це був дзвінок, який вони планували зробити перед поїздкою президента Байдена в Європу на зустріч з президентом Путіним. У них була можливість детально обговорити всі питання у відносинах з США, і президент Байден зміг сказати президенту Зеленському, що він буде твердо відстоювати суверенітет і територіальну цілісність України», - повідомив Салліван.

Відзначимо, це вже друга телефонна розмова Зеленського і Байдена в цьому році.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: