Небажання НАТО говорити про членство України в альянсі є величезною помилкою – Стефанишина

Читать на русском
Україна вже фактично робить внесок в оборону південного флангу НАТО і має власну стратегію щодо захисту кордонів - а у НАТО навіть стратегії ніякої немає
Ольга СтефанишинаLIGA.net

Україна очікує від НАТО виразних заяв про терміни надання членства в Альянсі. Мовчання Брюсселя - це найбільша помилка, яку Альянс в змозі зробити.

Про це заявила віцепрем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина, 7 червня повідомляє «Кореспондент».

«Бухарестський саміт був безумовно історичною подією, і тепер нам потрібні Історичні відповіді. І такою історичною відповіддю буде те, що ми очікуємо побачити не тільки на тлі майбутнього саміту, але ми хочемо побачити відповідь і день, який буде видимим для членства України в НАТО», - сказала вона.

Віцепрем'єр нагадала, що Україна вже фактично вносить внесок в оборону південного флангу НАТО і має власну стратегію щодо захисту кордонів, тоді як НАТО в цьому питанні взагалі ніякої стратегії не має.

Червона ганчірка для Путіна: чому Україна не поїде на саміт НАТОУ НАТО не хочуть дражнити Володимира Путіна перед його зустріччю з Джо Байденом, яка відбудеться після саміту Альянсу.

«Мова йде не про відповідь України на питання, а про зобов'язання союзників, які вони взяли на себе 13 років тому. І після 13 років мовчання українці та лідери України розуміють, що мовчання не приносить відповідей від іншої сторони. Це найбільша помилка, яку могли зробити союзники, - не давати відповідь Україні та Грузії щодо позиції, яка вже була зафіксована на Бухарестському саміті», - сказала вона.

Нагадаємо, заступник голови НАТО Мірча Джоане заявив, що на саміті НАТО в червні не буде прийнято рішення про ПДЧ для України та Грузії, оскільки в Альянсі згоди з цього питання поки немає.

Нагадаємо, раніше в НАТО пояснили відмову покликати на саміт Україну. Майбутній саміт триватиме всього лише один день, тому участі країн-партнерів у ньому не передбачено.

Президента Володимир Зеленський дав інтерв'ю, в якому закликав негайно вирішити питання про вступ України до НАТО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: