У майбутньому всіх українців змусять заповнювати декларації про доходи – нардеп

Читать на русском
Українцям доведеться витрачати багато часу, щоб заповнювати декларації без помилок і не понести за зроблені помилки покарання
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

У майбутньому абсолютно всіх українців змусять заповнювати декларації про доходи. Тому важливо розділяти поняття помилки в декларації та навмисного приховування доходів.

Про це заявив позафракційний народний депутат Муса Магомедов в ефірі телеканалу «Україна 24».

«За доведений обман у деклараціях, коли немає сумнівів, що це не помилка, потрібно карати. Для того, щоб заповнити першу декларацію, я витратив місяці три, щоб не допустити жодної помилки. Більш того, я звернувся до юристів, попри те, що у мене всі доходи білі, з усього сплачені податки. Я платив юристам, щоб вони мені допомагали, вони знають, як це працює, як це потрібно робити. Зараз ми тренуємося на депутатах, потім все це чекає вас» - сказав він.

Нардеп додав, що без звички зі складнощами заповнення декларації зіткнуться всі українці.

«Треба розуміти, що всі українці будуть заповнювати декларації, це питання часу. Ми йдемо в цьому напрямку, і потім кожен з вас зіткнеться з цим законодавством. Тому дуже важливо ретельно прописати - що таке обман, а що таке помилка», — сказав він.

Нагадаємо, 3 червня Верховна рада схвалила в другому читанні законопроєкт № 4651 президента Володимира Зеленського про відновлення позбавлення волі за брехню в деклараціях. Закон прийняли з деякими правками.

Через ці правки Зеленський заявив, що ветує законопроєкт про повернення тюремної відповідальності за брехню в деклараціях, щоб не допустити ослаблення кримінальної відповідальності.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: