Tesla, мільйони готівкою та сонячні станції: що декларують ректори найбільших університетів

Читать на русском

21 травня в Україні стартувала основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання, а кількома днями пізніше відкрилась реєстрація на ЄВІ для вступу до магістратури. Незабаром приймальні комісії усіх університетів відчинять двері для тисяч студентів, особливо, коли йдеться про популярні виші. Аналітики «Слово і діло» перечитали декларації ректорів, які керують найбільшими університетами країни, деталі ‒ на інфографіці.

Аналітики Слово і діло перечитали декларації ректорів, які керують найбільшими університетами країни та підготували інфографіку з найцікавішими деталями.
Декларації ректорів найбільших університетів - інфографікаСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

КНУ ім. Тараса Шевченка віднедавна очолює новий ректор ‒ 53-річний професор Володимир Бугров. У своїй декларації науковець зазначив володіння автівкою Mitsubishi Outlander, 2016 року випуску та зарплату за основним місцем роботи ‒ 953,3 тис. грн. Інші доходи Бугрова за рік становили 25,7 тис. грн. На банківських рахунках він зберігає 431, 8 тис. грн, 686 дол. та 411 євро. У готівці Бугров має 50 тис. грн, 5 тис. дол., 4 тис. євро, 1 тис. фунтів стерлінгів та 320 швейцарських франків.

Багаторічний ректор Львівського університету імені Франка Володимир Мельник не декларує транспортних засобів, але професор має у власності земельну ділянку (5 205 кв. м) та квартиру площею 31,7 кв. м. Річна зарплата ректора становить 837,9 тис. грн, а пенсія ‒ 168,7 тис. грн. Виплати за звання дорівнюють 40,8 тис. грн, з інших доходів ректор отримав 53 грн.

На банківських рахунках Мельник зберігає 91 грн, а готівкою 280 тис. грн та 23 тис. дол.

Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського» уже 29 років очолює академік Михайло Згуровський. У своїй декларації 71-річний доктор технічних наук зазначає володіння житловим будинком 286,9 кв. м і земельною ділянкою на 1 980 кв. м. Також професор декларує сучасне авто ‒ Tesla Model X 75D та сонячну енергетичну систему для опалення будинку.

Річна зарплата ректора у 2020 році становила 1 млн 66,2 тис. грн, а пенсія ‒ 193, 2 тис. грн. Також Згуровський отримав виплати за звання ‒ 61,3 тис. грн та доходи з відсотків ‒ 458,9 тис. грн. Інші доходи професора становили 2 млн 706,3 тис. грн.

На банківських рахунках він зберігає 749 дол., 48 євро та 3 млн 124 тис. грн.

Нагадаємо, «Слово і діло» проаналізувало, як з роками змінювалася кількість вступників та обсяг державного замовлення у закладах вищої освіти.

На нашій інфографіці зокрема є інформація про торішні статки десяти ректорів найпопулярніших університетів.

Також можна прочитати детальну статтю про те, як у цьому році відбуватиметься вступна кампанія і кому можна не складати ЗНО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: