Російські війська біля кордонів України критично небезпечні – ексдепутат

Читать на русском
Слова про те, що Росія нібито таким чином захищає свої кордони - це наруга над здоровим глуздом і спроба виставити чорне білим, заявив ексдепутат
Армія РосіїМіноборони РФ

Росія, попри всі свої заяви, не залишила ідею військового наступу на Україну. Загроза від розміщених на кордоні російських військ як і раніше реальна.

Про це заявив колишній народний депутат, військовий Андрій Тетерук в ефірі телеканалу «Україна 24».

Коментуючи російські війська біля кордонів України, ексдепутат вказав, що рано скидати з рахунків російську загрозу.

«Загроза реальна. Якщо аналізувати діяльність Росії та НАТО ширше, то ми бачимо абсолютно протилежні наміри та поведінку. НАТО - оборонний блок країн для захисту один одного від агресії, з їх боку жодного разу з моменту створення не були зафіксовані агресивні наміри. Росія, навпаки, з того моменту, як розпався Радянський Союз, брала участь у великій кількості агресивних воєн, розпалюванні та заморожуванні конфліктів», - підкреслив Тетерук.

Відведення військ: чому Росія досі дислокує свою армію поблизу українського кордонуЧому РФ досі тримає своїх військових біля східного кордону України і чи почнеться повноцінне виведення військ, читайте в матеріалі Слово і діло.

За його словами, слова про те, що Росія нібито таким чином захищає свої кордони - це наруга над здоровим глуздом і спроба виставити чорне білим.

«Враховуючи те, як Росія, наприклад, дозволяла собі бомбити Сирію або використовувати війська в інших точках планети, - ми зараз знаходимося в дуже критичному стані можливості застосування російських військ, що знаходяться біля кордону», - заявив він.

Нагадаємо, в Росії заявили про плани протягом 2021 року створити та розгорнути на західному кордоні РФ 20 нових частин і з'єднань, мотивуючи це нібито зростаючою загрозою від НАТО.

Раніше в НАТО заявили, що РФ відвела тільки частину військових від українських кордонів. Однак там залишаються ще десятки тисяч російських солдатів. Також Росія продовжує агресію в Чорному морі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: